Výstava Neviditeľné deti

16.05.2024
article_848

Valné zhromaždenie OSN 20. septembra 1993 vyhlásilo 15. máj za Medzinárodný deň rodiny. Pri príležitosti tohto dňa OSN povzbudzuje vlády a krajiny, aby venovali pozornosť téme rodiny a realizovali pro-rodinné projekty. Rodina je pre Slovákov podľa prieskumov najdôležitejšou hodnotou. Zdravá rodina založená manželstvom muža a ženy, ktorí s láskou prijímajú deti ako dar, je pre štát tou najlepšou devízou pre ekonomický i hodnotový rozvoj. Rodina je našou základnou spoločenskou hodnotou pre dobré aj ťažšie časy.

Nie všetky deti však majú to šťastie vyrastať v kompletných rodinách. A práve týmto deťom, ich náhradným rodičom, pestúnom a ľudom, ktorí im pomáhajú preklenúť aj veľmi ťažké skúšky v rámci podávania pomocných rúk bola venovaná slávnostná vernisáž na tému „Neviditeľné deti“, ktorá sa uskutočnila v stredu 15. mája 2024. Zorganizoval ju komisára pre deti prof. MUDr. Jozef Mikloško, PhD. v spolupráci s OZ Umenie pomáha.

Výstava fotiek autora Maňa Štraucha bola sprevádzaná slávnostným programom a oceňovaním „Zlatý dáždnik„ za výnimočný prístup rodín v starostlivosti o deti. V závere sa konal hudobný koncert ORBIS PICTUS ORBIS CANTUS umelca Michala Smetanku.

Na podujatí sa zúčastnila prezidentka AOPP a mnoho ďalších vzácnych hostí, čím vyjadrili podporu a uznanie deťom a rodinám, ktoré si to právom zaslúžia.


Aká je vaša osobná skúsenosť s podaním podnetu na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS)?

17%
50%
11%
0%
22%