V Prahe sa konala odborná konferencia Efektivní nemocnice 2023! Nechýbala na nej ani AOPP

08.12.2023
article_822

Prezidentka AOPP Mária Lévyová sa zúčastnila ako čestný hosť na konferencii HCI, ktorá sa konala v Prahe v dňoch 28. a 29. novembra 2023. Na konferencii poprední predstavitelia českého zdravotníctva informovali o stave zdravotníctva aj o problémoch, ktoré súvisia s výpoveďami lekárov, nedostatkom zdravotníckeho personálu. 

Priestor počas druhého dňa konferencie dostali aj pacientske organizácie, ktoré informovali o spolupráci s MZ ČR, aktivitách zameraných na preventívne programy v rámci jednotlivých diagnóz. 

Počas dvojdňovej konferencie boli vyhodnotené aj najlepšie české nemocnice. V rámci celoštátneho hodnotiaceho projektu "Nemocnice ČR 2023" boli nemocnice komplexne hodnotené v štyroch kľúčových oblastiach, a to v bezpečnosti a spokojnosti hospitalizovaných pacientov, v bezpečnosti a spokojnosti ambulantných pacientov, v bezpečnosti a spokojnosti zamestnancov nemocníc a vo finančnom zdraví nemocníc. 

O výsledkoch rozhodlo takmer 129-tisíc respondentov z celej Českej republiky. Absolútnym víťazom sa stala Nemocnica AGEL Třinec-Podlesí a.s. Na druhom mieste sa umiestnila Vojenská nemocnice Olomouc, tretie miesto si vyslúžila Nemocnice Strakonice, a.s., štvrté miesto obsadila Úrazová nemocnice v Brně a rebríček TOP 5 uzavrela Karvinská hornická nemocnice a.s.

Viac o konferencii a výsledkoch prieskumu sa dočítate na: https://www.hc-institute.org/cz/efektivni-nemocnice.html


Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%