TA3 konferencie - Zdravotníctvo

08.10.2024
article_898

Na konferencii TA3 venovanej aktuálnym témam v zdravotníctve mala zastúpenie aj Asociácia na ochranu práv pacientov. V diskusnom paneli venovanom ženskému zdraviu pacientov zastupovala prezidentka Mária Lévyová. Potreby pacientov v oblasti zlepšenia dostupnosti liekov odprezentovala v diskusnom paneli viceprezidentka Elena Marušáková.

Na konferencii sa zúčastnila aj ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková, ktorá účastníkom priblížila pohľad MZ SR na konsolidačné opatrenia v zdravotníctve, aký je  stav čerpania finančných prostriedkov v rámci Plánu obnovy a výstavby nemocníc, spolu s riaditeľkou Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banská Bystrici, Miriam Lapunikovou a riaditeľom Univerzitnej nemocnice sv. Martine, Petrom Durným. 

Diskusné paneli boli zamerané na potrebu zlepšenia výsledkov v prevencii a screeningu, novým operačným postupom v oblasti robotickej chirurgie, ktorá je budúcnosťou v našom zdravotníctve. Záverečný diskusný panel bol venovaný právnym aspektom a kradnutiu identity. 

Nižšie si môžete pozrieť záznamy panelov, ktorých sme sa zúčastnili. 

Téma ženského zdravia (s prezidentkou AOPP, Máriou Lévyovou), prípadne navštívte celý článok a stránkach TA3:


Téma aktuálnej situácie na trhu s liekmi v SR (s viceprezidentkou AOPP, Elenou Marušákovou), prípadne navštívte celý článok a stránkach TA3:


Aká je vaša osobná skúsenosť s podaním podnetu na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS)?

15%
55%
18%
4%
8%