Prezidentka AOPP navštívila Nemocnicu Agel Komárno

10.10.2023
article_802

Naša prezidentka Mária Lévyová dostala pozvanie od riaditeľa Nemocnice Agel Komárno Mgr. Miroslava Jaška, MPH. Pre predstaviteľku strešnej pacientskej organizácie to bol veľmi prínosný deň, pretože si mohla pozrieť jednotlivé pracoviská, oboznámiť sa s procesmi, ktoré smerujú k zlepšovaniu komunikácie, kvality a bezpečnosti pacientov a zdravotníkov.

Nemocnica Komárno má viac ako 110-ročnú históriu a je jedným z najvýznamnejších poskytovateľov zdravotnej starostlivosti v regióne. Poskytuje liečebno-preventívnu starostlivosť pre takmer 110-tisíc obyvateľov spádového územia okresu Komárno.

Odbornú zdravotnú starostlivosť poskytujú pacientom na 11 lôžkových oddeleniach, 3 jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS), v 25 ambulanciách a 8 oddeleniach spoločných liečebných a vyšetrovacích zložiek. Nemocnica má k dispozícii 309 lôžok.

Strategické smerovanie nemocnice je už dlhšie podporované či už investíciami z vlastných zdrojov do rozvoja nemocnice alebo aj vybudovaním Urgentného príjmu s 3 operačnými sálami spolufinancovaného z veľkej časti z prostriedkov EŠIF prostredníctvom IROP. Investície smerujú k vybudovaniu nemocnice s adekvátnym priestorovým a hygienickým vybavením, do ktorého za posledných 5 rokov investovala nemocnica cez 22 mil. €. Priestory moderného a plne vybaveného urgentného príjmu tretieho tisícročia sú veľkým prínosom pre pacientov aj personál. Urgentný príjem je prepojený s interným a chirurgickým pavilónom tak, aby bola pacientovi v čo najrýchlejšom čase poskytnutá kvalitná zdravotná starostlivosť na jednom miesteSúčasťou komplexu budovy je aj röntgen, CT, tri sonografické pracoviská a mamologická poradňa, ktorá sa venuje komplexnej diagnostike prsníkových lézií. Novinkou, ktorá pribudla, sú aj MR vyšetrenia ako súčasť rádiologického oddelenia. Návštevníci a pacienti prechádzajú cez urgentný príjem do budovy pavilónu internistických disciplín, kde sídlia kardiologická, reumatologická, diabetologická ambulancia, ambulancia vnútorného lekárstva, geriatrie a neurologický stacionár. Na poschodiach sú umiestnené aj všetky lôžkové oddelenia, oddelenie vnútorného lekárstva, oddelenie neurológie, JIS vnútorného lekárstva a neurológie. Obdobne by chcelo vedenie dobudovať a zrekonštruovať aj ďalšie časti nemocnice, ktoré sú zastaralé a nevyhovujú novodobým požiadavkám v rámci poskytovania zdravotnej starostlivosti.

V nemocnici Komárno pracuje takmer 600 zamestnancov. Súčasne má adekvátny personál k sústavnému plneniu požiadaviek ohľadne personálneho zabezpečenia, čo je nevyhnutným predpokladom riadneho fungovania. Nemocnica sa snaží získavať vysokovalifikovaný personál vytváraním motivujúceho pracovného prostredia, modernizáciou prístrojového vybavenia, podporou a rozvojom vzdelávania, posilňovaním mentoringových program študentov najmä v profesii praktická sestra.

Snahou vedenia nemocnice je neustále zlepšovať podmienky pre pacientov v oblasti bezpečnosti, kvality zavádzaním inovácií a prinášaním aj netradičných noviniek ako napr. aniimoterapia.

Prezidentka AOPP ďakuje za ústretovosť pánovi riaditeľovi Mgr. Miroslavovi Jaškovi, MPH , námestníkovi PhDr. Csabovi Bozsakayovi, PhDr. Jane Ondrišovej, riaditeľke odboru kvality a ošetrovateľskej starostlivosti spoločnosti AGEL, zdravotníkom v mene pacientov za námahu pri budovaní nových pracovísk, za nastavovanie inovatívnych procesov a postupov v praxi.

Viac o nemocnici Komárno Agel a.s. na: https://nemocnicakomarno.agel.sk/index.html


Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%