Prezidentka AOPP Mária Lévyová sa zúčastnila na udeľovaní štátnych vyznamenaní

02.01.2023
article_728

Pacientske organizácie sa svojou prácou, vzájomnou podporou, významne zasadzujú o zlepšenie postavenia pacientov v slovenskom zdravotníctve. Poďakovanie v mene pacientskych organizácii tlmočila prezidentka AOPP pani prezidentke SR aj osobne počas slávnostnej recepcie.

Pozvanie prijali český, rakúsky a poľský prezident Miloš Zeman, Alexander Van der Bellen a Andrzej Duda, predsedníčka Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová a ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková.Na slávnostnom ceremoniáli sa zúčastnili aj bývali prezidenti SR, a mnohé významné osobnosti z politického a verejného života, ktoré sa významnou mierou zasadili a zaslúžili o rozvoj Slovenskej republiky počas tridsiatich rokov od jej vzniku, aj desaťročia pred tým.

Medzi významnými ocenenými osobnosťami bol aj Ľubomír Okruhlica – adiktológ, odborník na závislosti. Bol mu udelený Pribinov kríž I. triedy za mimoriadne zásluhy o sociálny rozvoj SR, najmä v oblasti zdravotníctva. Pre prezidentku AOPP bolo obzvlášť veľkou cťou môcť pánovi doktorovi Okruhlicovi zablahoželať aj osobne, pretože s AOPP spolupracuje dlhodobo, ako predseda členskej organizácie OZ Nezávislosť pomáha v rámci poradenstva pacientom so závislosťami. (foto v prílohe, spolu s Verejným ochrancom práv Róbertom Dobrovodským)

Medzi významnými ocenenými osobnosťami bola aj Alexandra Kolenová – detská onkologička, ktorej bol udelený Pribinov kríž I. triedy za mimoriadne zásluhy o sociálny rozvoj SR, najmä v oblasti zdravotníctva.

Oceneným 28 osobnostiam uprimne blahoželáme.

Viac na: https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/652261-prezidentka-odovzdala-statne-vyznamenania-28-osobnostiam/

Na slávnostnej recepcii sa strela prezidentka AOPP s mnohými významnými osobnosťami nášho politického a verejného života s ktorými diskutovala o postavení pacientov v našom zdravotníctve, o našich prioritách a potrebách.


Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%