Informujeme z IAPO

26.05.2017

Aktuálne informácie, ktoré IAPO mesačne publikuje na svojich stránkach, vám budeme prinášať aj my.

Plán aktivít IAPO na rok 2017 sa sústreďuje na tieto oblasti: zdravotná starostlivosť zameraná na pacienta, dostupnosť zdravotnej starostlivosti, transparentnosť a zodpovednosť a Deň solidarity s pacientmi.

IAPO sa rozhodlo rok 2017 začať zdravotnou starostlivosťou zameranou na pacienta, ako jednou z hlavných aktivít na celosvetovej úrovni. Túto koncepciu nie je ľahké definovať, lebo jej súčasťou sú rôzne oblasti súvisiace s reguláciou, organizáciou a dostupnosťou v zdravotníctve.

Vychádzajúc z Deklarácie IAPO o zdravotnej starostlivosti zameranej na pacienta je zrejmé, že pacientske organizácie môžu podporovať a obhajovať zavedenie piatich zásad na všetkých úrovniach zdravotnej starostlivosti.

IAPO tiež zdôrazňuje, aby pacienti identifikovali a využili príležitosť spolupráce s kľúčovými zainteresovanými stranami v zdravotníctve. Táto spolupráca môže zabezpečiť, aby si všetky strany uvedomovali, že zameranie na pacientov môže priniesť výhody a hodnotu na spoločenskej úrovni nad rámec zdravotnej starostlivosti.

Zdroj: voľný preklad z - https://www.iapo.org.uk/news/2017/feb/23/policy-br...


Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%