AOPP podporilo vzdelávanie sestier pracujúcich na Jednotke intenzívnej starostlivosti pre novorodencov

30.01.2022
article_656

OZ malíček, ako člen AOPP, získal prostriedky z Fondu na podporu vzdelávania členských pacientskych organizácií, ktorý je tvorený 2 % z dane. Aj vďaka tejto finančnej podpore vznikol užitočný projekt na podporu vzdelávania sestier pracujúcich na jednotke intenzívnej starostlivosti pre novorodencov.

Na prvý pohľad dve odlišné témy, no v prípade predčasne narodených detí významné prepojenie aj vďaka spolupráci s AOPP. Výsledkom je vzdelávanie sestier pracujúcich na Jednotke intenzívnej starostlivosti pre novorodencov, ktoré nadobudli vedomosti a znalosti profesionálnej laktačnej konzultantky. Podpora dojčenia najmä u predčasne narodených a rizikových bábätiek je totiž mimoriadne dôležitou z pohľadu imunity, zdravia či celkovej perspektívy do ich budúceho života. A aj táto aktivita prispela k cieľu podporiť tvorbu materského mlieka a následne dojčenie u týchto detí a ich mám, ktorý je významným predpokladom dobrého štartu do života týchto krehkých bábätiek.

Viac na: Dojčenie predčasniatok a podpora vzdelávania | NOVINKY | Malíček podporuje predčasne narodené deti a ich rodiny (malicek.sk)



Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%