Výstup na Ostredok začiatkom júna

24.04.2018
article_350

Máte už program na prvý júnový víkend? Čo tak urobiť niečo pre svoje zdravie a zároveň podporiť dobrú myšlienku? Združenie pacientov s pľúcnou hypertenziou ponúka zaujímavý a prospešný program.

V rámci európskej kampane Get breathless for pulmonary hypertension v dňoch 1.- 3. júna 2018 OZ Združenie pacientov s pľúcnou hypertenziou pripravilo kampaň na zviditeľnenie ťažkého zriedkavého ochorenia pľúcnej artériovej hypertenzie. Podujatie sa koná pod záštitou primátora Mesta Banská Bystrica. Hlavnou aktivitou bude výstup na Ostredok z Kráľovej studne (Horný Harmanec), ktorý sa uskutoční 2. 6.2018 od 8. hodiny. Jednou zo sprievodných aktivít bude aj symbolická výsadba stromu v meste Banská Bystrica za pacientov s pľúcnou hypertenziou. "Cieľom výstupu je poukázať na to, že zdravý človek vynaloží toľko energie a námahy pri takomto výstupe ako pacient s pľúcnou hypertenziou po prejdení niekoľkých metrov," uvádza sa v pozvánke na podujatie.

Viac informácií je možné nájsť aj na web stránke OZ Združenia pacientov s pľúcnou hypertenziou - http://www.phaslovakia.org/.

Príďte, podporte skvelú myšlienku a pacientov s pľúcnou hypertenziou.


Foto: pixabay.com


Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%