Rozlúčka s prezidentkou Zuzanou Čaputovou

18.06.2024
article_862

Na základe pozvania prezidentky SR Zuzany Čaputovej sa naša prezidentka, spolu s ďalšími predstaviteľmi verejného a spoločenského života, zúčastnila na rozlúčkovom stretnutí s pani prezidentkou SR. Pozvanie vnímame ako akt uznania a ocenenia práce AOPP a pacientskych organizácií v rámci pomoci a dobrovoľníckej práce v prospech najzraniteľnejších v systéme poskytovania zdravotnej starostlivosti - pacientov.

Ďakujeme pani prezidentke za päťročnú podporu, snahu hľadať riešenia v oblasti poskytovania ambulantnej starostlivosti, zlepšenia financovania zdravotníctva a dostupnosti zdravotnej starostlivosti pre občanov, pacientov. A zároveň jej želáme veľa zdravia, síl a úspechov v osobnom a pracovnom živote.

Blahoželáme novozvolenému pánovi prezidentovi SR Petrovi Pellegrinimu a želáme mu v rámci výkonu mandátu veľa úspechov. Veríme, že bude prezidentom pre všetkých občanov a podporí aj nás pacientov.

Očakávame, že novozvolený prezident sa bude aktívne zasadzovať a podporovať potrebné a pozitívne zmeny v našom zdravotníctve, ktoré musia byť orientované na pacientov. Tými najzásadnejšími sú bezpochyby podpora takých aktivít, ktoré povedú k zlepšovaniu zdravia tak jednotlivca, ako aj k zlepšovaniu verejného zdravia. Podporu zmien očakávame aj v iných rezortoch, ak ich činnosť má dopad na zdravie. Prístup „zdravie vo všetkých politikách“, ktorý sa už uplatňuje v iných krajinách EÚ, je jednoznačným prínosom pre lepšie zdravie občanov.

Veríme, že si pán prezident nájde čas na nás pacientov a našu AOPP tak skoro, ako mu to jeho pracovné povinnosti súvisiace s nástupom do funkcie umožnia a že bude ochotný vypočuť si názory AOPP, rozvíjať s nami spoluprácu a podporí naše opodstatnené požiadavky a návrhy.


Aká je vaša osobná skúsenosť s podaním podnetu na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS)?

17%
50%
11%
0%
22%