Prezidentka AOPP prijala v kancelárii predsedníčku Komory opatrovateliek

14.06.2023
article_769

Prezidentka AOPP Mária Lévyová prijala v kancelárii asociácie predsedníčku Komory opatrovateliek pani Danku Grafik a ich spolupracovníčku Miladu Dobrotkovú, bývalú a dlhoročnú predsedníčku Asociácie poskytovateľov sociálnych služieb.

Spoločných tém dotýkajúcich sa ťažko chorých, o ktorých sa starajú naše opatrovateľky či už v zariadeniach sociálnych služieb alebo v domácom prostredí, je veľmi veľa. Dalo by sa o nich diskutovať donekonečna. Uvedomujeme si, že tak ako potrebujú pomoc chorí a odkázaní pacienti, rovnako ju potrebujú aj opatrovateľky. Pretože pri súčasnom preťažení a zlých pracovných podmienkach, finančnom nedocenení sa čoskoro nebude mať kto postarať o ľudí odkázaných na pomoc a starostlivosť opatrovateľov.

Snažili sme sa spoločne hľadať návrhy, ktoré by pomohli mapovať a zlepšiť postavenie a pracovné podmienky opatrovateľov. Ťažko chorým, odkázaným by pomohli udržať a zlepšiť dostupnosť opatrovateľskej starostlivosti. Bol a je to stále beh na dlhé trate. Nemali by sme to vzdať, mali by sme spájať sily a zabehnúť ho kvôli najslabším a najzraniteľnejším, ktorí potrebujú každodennú opatrovateľskú starostlivosť.

Našim opatrovateľkám, opatrovateľom, ktorí nám pomáhajú, s láskou a obetavo sa o nás starajú, patrí veľká vďaka a úcta chorých, odkázaných a ich blízkych.


Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%