Novinky v starostlivosti pre diabetikov

08.09.2016

Jedným z takýchto programov je aj DôveraPomáha Diabetikom, ktorý minulý rok spustila táto súkromná zdravotná poisťovňa. V súčasnosti ho využíva už viac ako 2000 poistencov. Ako takýto program funguje? Čo v ňom poistenci dostanu? Prečítajte si náš článok.

Motivácia pre pacientov

Základom programu je zaregistrovanie sa a dodržiavanie liečebného režimu a rád lekára. Pacient sa tak stará o svoje zdravie, za čo ho poisťovňa motivuje bodmi z motivačného programu. To je v skratke princíp motivačného programu. Prvé body získate za registráciu do programu, ďalšie body pravidelne získavate za účasť na edukačných stretnutiach. Edukácie treba brať zodpovedne, pretože počet miest na nich je obmedzený. Preto ak sa objednáte a na edukáciu nakoniec neprídete,  môžete body aj stratiť. 

Odmena za vašu snahu žiť zdravo

Nazbierané body si môžete vymeniť za rôzne odmeny. K tomu potrebujete poukážky Plánu MEDIPARTNER. O tie stačí, ak požiadate vášho edukátora na niektorej z pravidelných edukácií. Novinkou od 1.9.2016 je možnosť čerpať odmeny bez doplatku, celú odmenu si viete zaplatiť bodmi, nemusíte nič priplácať.  Zoznam partnerov, u ktorých môžete nakupovať poukážkou, nájdete na www.medipartner.sk, prípadne sa spýtajte svojho edukátora.  Nezabudnite, že pri platení nákupnou poukážkou Plánu Medipartner sa  potrebujete preukázať aj vašou klientskou kartou Medipartner. 

Cukrovka trápi

Vedeli ste, že kvôli cukrovke má dnes na Slovensku poškodený zrak viac ako 60-tisíc ľudí, amputovanú končatinu viac ako 4-tisíc ľudí a viac ako 40-tisíc ľudí má poškodené obličky? Poistenci zapojení do programu DôveraPomáha diabetikom, majú jedinečnú možnosť bezplatne sa objednať k odborným lekárom na presne určený dátum a čas. Očný lekár, neurológ, nefrológ, angiológ - všetci títo odborníci sú pre vás veľmi dôležití, pomôžu vám predísť komplikáciám cukrovky alebo zmierniť ich priebeh. Absolvovať vyšetrenie u týchto špecialistov však nie je vždy jednoduché: priemerná doba čakania na vyšetrenie je až 2 mesiace a to už nehovoriac o nekonečnom vysedávaní v preplnených čakárňach. Vďaka objednávkovému systému je toto minulosťou a na vyšetrenie sa viete rýchlo a ľahko objednať. 


Ako dlho čakáte na operáciu?

11%
5%
2%
2%
81%