Konferencia: Slovenské zdravotníctvo v roku 2023

15.02.2023
article_733

Prijali sme pozvanie televízie TA3 na konferenciu Slovenské zdravotníctvo v roku 2023, ktorá sa venovala aktuálnym problémom a témam nášho zdravotníctva. Celý priebeh konferencie si môžete pozrieť priamo na tejto stránke.

Konferenciu otvoril prvý panel s témou rozpočtu na tento rok. Na čo máme a na čo nie v roku 2023? Nie je fér priamo povedať, s čím môže pacient rátať a čo nedostane? Aj na tieto otázky hľadali odpovede zástupcovia Ministerstva financií SR, štátnej zdravotnej poisťovne, nemocníc, výrobcov liekov a analytik. 

Druhý panel sa týkal zmien v úhradách liekov, kde jedným z panelistov bola za pacientov aj naša viceprezidentka Elena Marušáková. Panel sa venoval nielen zmenám spôsobu úhrad, ale tiež systému, akým vstupujú lieky na náš trh, sprístupneniu a dostupnosti inovatívnych liekov, či prechodu liekov z výnimkového k bežnému režimu. 

Pri liekoch sme zostali aj v treťom paneli, ktorého sa zúčastnila naša prezidentka Mária Lévyová. Nosnou témou panela bola dostupnosť liekov, kde sa okrem iného diskutujúci venovali aktuálnym výpadkom bežných liekov. 

Konferenciu uzavreli problémy ambulantného sektora. 



Ako dlho čakáte na operáciu?

11%
5%
2%
2%
81%