Konferencia Slovenské zdravotníctvo 2022 dala priestor odborníkom aj pacientom

30.09.2022
article_705

Konferenciu Zdravotníckych novín Slovenské zdravotníctvo 2022 slávnostne otvoril vo štvrtok 29. septembra minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Podujatie sa venovalo aktuálnym témam v našom zdravotníctve a nechýbala na nich ani naša prezidentka Mária Lévyová ako zástupca pacientov.

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský otvoril konferenciu informáciami o aktuálnej situácii pri ďalších výzvach z Plánu obnovy a odolnosti. Odborníci následne rozoberali témy ako telemedicína, digitalizácia a inovácie v zdravotníctve, a to ako zo strany štátu, tak aj zo strany súkromných spoločností. V treťom bloku, ktorý bol venovaný prínosom navrhovanej legislatívy poskytovateľom aj pacientom, diskutovala so šéfmi súkromných zdravotných poisťovní, predstaviteľmi rezortu zdravotníctva, analytikom Petrom Pažitným a exministrom zdravotníctva Rudolfom Zajacom aj prezidentka AOPP. Pripravované zmeny majú totiž priniesť viacero noviniek ako napríklad zmeny v pravidlách prepoisťovania sa, percento z predpísaného poistného na zdravotnú starostlivosť aj celkovú platbu za poistencov štátu. "Ďakujeme a vážime si, že sme sa aj my pacienti mohli stať neoddeliteľnou súčasťou konferencie a že sme v rámci diskusie dostali priestor na vyjadrenie našich potrieb a požiadaviek. Aby zdravotníctvo skutočne slúžilo pacientom, je nesmierne dôležité načúvať ich potrebám," uviedla Mária Lévyová.

Súčasťou konferencie bolo aj odovzdávanie ocenení desiatim lekárom, ktorých v hlasovaní vybrali odborníci a čitatelia Zdravotníckych novín v rámci projektu Top lekári na Slovensku. "Bolo nám cťou byť súčasťou už ôsmeho ročníka odovzdávania ocenení Top lekári 2022. V mene pacientom ďakujem skvelým lekárom za ich starostlivosť, záchranu zdravia a životov," uzavrela prezidentka AOPP.


Ako dlho čakáte na operáciu?

11%
5%
2%
2%
81%