Koncert belasého motýľa v Bratislave

04.06.2018
article_375

Už máte program na utorkový večer? Pokiaľ budete v Bratislave, príďte podporiť dobrú vec. V utorok 5. júna 2018 od 16:00 do 22:00 hodiny sa na Hlavnom námestí v Bratislave uskutoční charitatívny Koncert belasého motýľa. Podujatie pripravila Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR.

Ako AOPP informovala Mária Duračinská z Organizácie muskulárnych dystrofikov v SR, koncert bude sprevádzať dobrá hudba, atmosféra porozumenia a pulzujúca energia. „Všetci účinkujúci vystúpia bez nároku na honorár a vyjadria tak podporu ľuďom so svalovou dystrofiou. Moderátorom koncertu bude opäť Roman Bomboš, známy z rozhlasového vysielania RTVS. Na pódiu predstavíme ľudí so svalovou dystrofiou, ktorí statočne zvládajú jej ťažké dôsledky, a to aj vďaka pomôckam, na ktoré sa im prispelo z verejnej zbierky BELASÝ MOTÝĽ,“ uviedla M. Duračinská.

Verejná zbierka Belasý motýľ sa uskutoční aj tento rok na celom Slovensku. Približne 900 dobrovoľníkov v uliciach 60 miest a obcí po celom Slovensku bude v piatok 8. júna rozdávať symbol ochorenia - belasé motýliky a informačné letáky. Verejnosť bude môcť dobrovoľne prispieť do prenosných pokladničiek. Každý dobrovoľník bude mať kartičku dobrovoľníka so svojím číslom, s číslom registrácie zbierky a kontaktom na organizátora.

V tento deň od 13.00 - 19.00 hodiny na Námestí SNP v Bratislave záujemcovia nájdu aj „Hlavný stan Dňa ľudí so svalovou dystrofiou”. Zamestnanci organizácie a ich dobrovoľníci pripravili pre verejnosť program, ktorý zabaví aj vzdeláva. Budú si môcť vyskúšať sedieť na mechanickom či elektrickom vozíku, dobrovoľníci ich tiež zaučia do tajov paralympijskej loptovej hry boccia. Nechýbať bude ani možnosť si zahrať kráľovskú hru – šach. Ich súpermi budú hráči s nervovosvalovým ochorením. 


Aká je vaša osobná skúsenosť s podaním podnetu na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS)?

13%
48%
13%
0%
26%