30 rokov vzniku Slovenskej komory zubných lekárov

23.04.2022
article_674

Prezidentka AOPP PhDr. Mária Lévyová sa 22. 4. 2022 zúčastnila slávnostného ceremoniálu pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej komory zubných lekárov v hoteli DoubleTree by Hilton v Bratislave. Nad podujatím prevzala záštitu prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová, ktorá oceneným, hosťom a zubným lekárom poslala pozdravný list. Oceneným a hosťom sa prihovorili aj predstavitelia zahraničných stomatologických komôr a asociácií.

Ocenenia odovzdával minister zdravotníctva Slovenskej republiky Vladimír Lengvarský a prezident Slovenskej komory zubných lekárov Igor Moravčík. Ocenených bolo 32 zahraničných a slovenských osobností. Na slávnosti odovzdal prezident Slovenskej lekárskej spoločnosti prof. Ján Breza prezidentovi MUDr. Igorovi Moravčíkovi Medailu založenia Společnosti lékařsko-slowanskej, ktorú SLS udelila SKZL za dlhoročnú spoluprácu. Ďalšiu, a to Hynkovu medailu za spoluprácu odovzdal prezidentovi SKZL I. Moravčíkovi dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského prof. Juraj Šteňo.

Zaujímavá bola aj diskusia o postavení a význame stavovských organizácií v 21. storočí s prezidentom SLK MUDr. Pavlom Oravcom, prezidentom SLeK PharmDr. Ondrejom Sukeľom, prezidentom ČSK doc. Romanom Šmuclerom, prezidentom SKZL MUDr. Igorom Moravčíkom a štátnym tajomníkom MZ SR prof. Róbertom Babeľom.

Ďakujeme za pozvanie v mene AOPP, ktoré je dôkazom toho, že pacient je v centre záujmu, snáh a práce Slovenskej komory zubných lekárov, s ktorou AOPP spolupracuje dlhodobo, pretože si uvedomujeme potrebu prevencie a udržiavania dentálneho zdravia pre nás pacientov. Prajeme oslávencom veľa pracovných a profesijných úspechov do ďalších rokov a spokojných pacientov.


Ako dlho čakáte na operáciu?

11%
5%
2%
2%
81%