Únikom moču trpí na Slovensku viac než 500 000 ľudí

29.03.2017
article_167

OZ InkoFórum realizovalo v marci sériu troch seminárov určených pre lekárov o úniku moču a možnostiach riešenia. Nakoľko únikom moču trpí viac ako 530 000 ľudí na Slovensku, je to téma nanajvýš aktuálna. Únik moču je veľké tabu. Pacienti o ňom nehovoria a ak, tak až keď je v pokročilejšom štádiu. Naším zámerom je v spolupráci s úžasnými odborníkmi, predstaviteľmi Odborného výboru InkoFóra, informovať o tejto diagnóze a ponúknuť možnosti riešenia čo najväčšiemu počtu lekárov, aby vedeli pacientovi pomôcť. Aby vedeli zachytiť príznaky a pomohli mu nebáť sa a nehanbiť sa, aby ho v ambulancii podporili otvorene rozprávať. O dobrej spolupráci lekára a pacienta v tejto oblasti vypovedá aj ochota odborníkov spolupracovať s naším združením.

Semináre sa uskutočnili v dňoch 15.3. 2017 v Bratislave, 22.3. 2017 v Nových Zámkoch a 29.3. 2017 v Košiciach. Prezentátormi boli aj Dr. h. c. prof. MUDr. Ján Breza, DrSc., prof. MUDr. Ján Švihra, PhD., či prof. MUDr. Ladislav Valanský, PhD. Odborným garantom bol prof. MUDr. Ján Gajdošík, PhD. Seminárov sa zúčastnilo takmer 150 lekárov rôznych špecializácií, najmä všeobecných lekárov, urológov, gynekológov, ale aj fyziatrov, fyzioterapeutov či zdravotných sestier.

V prípade, keď máte únik moču a hanbíte sa o tom rozprávať, prosím, neváhajte sa obrátiť aj na naše združenie. Vieme vám poslať zadarmo informačné materiály, DVD s cvikmi na posilňovanie svalov panvového dna, preposlať vaše dotazy našim odborníkom, či pomôcť vám sa na lekára nakontaktovať.

Viac informácií: Info@inkoforum.sk, www.inkoforum.sk


Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%