Odovzdávanie Purpurových sŕdc

16.11.2022
article_715

OZ malíček má za sebou už 10. ročník odovzdávania Purpurových sŕdc. Ocenení, ktoré sú vyjadrením obdivu a vďaky za obetavú a častokrát nedocenenú pomoc malým bojovníkom a ich rodinám. Podujatie sa každoročne koná pri príležitosti Svetového dňa predčasne narodených detí, ktorý pripadne v tomto roku na 17. november. Pozvanie na slávnostný večer prijali aj naša prezidentka Mária Lévyová a viceprezidentka Elena Marušáková. 

Purpurové srdce, ktoré má vyzdvihnúť a poďakovať za prácu tým, ktorí robia svet predčasne narodených detí lepší, krajší, kvalitnejší a zdravší, si v utorok 15. novembra 2022 prevzali MUDr. Iveta Reháková v kategórii Osobnosť neonatologickej sekcie Slovenskej pediatrickej spoločnosti, spoločnosť Procter and Gamble Slovensko v kategórii Osobnosť verejného života, Miroslava sochuľáková a Ivana Balážová v kategórii Osobnosť malíčka. 

Purpurové srdcia nedonosených detí sa ručne vyrábajú z českého skla a striebra, z ktorého sa razia mince. Sú silné ako všetky nedonosené deti, nie však také silné, aby vydržali tvrdý úder. Purpurová farba je kráľovská, farba kráľov a kráľovien a všetkých nedonosených detí. Strieborná slza je poctou tým predčasne narodeným, ktoré sme stratili.

Viac o slávnostnom oceňovaní sa dočítate na stránke OZ malíček https://www.malicek.sk/novinky/odovzdavanie-oceneni-purpurove-srdce?fbclid=IwAR37kSOOZqFvQiZDw-ps3oQ6nMcATkhvXI9V7cRDpcnIRo6MI0aiyon8BA0.

Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%