Nemocnica v Banskej Bystrici pripravila pre pacientov sériu letákov

15.08.2019
article_465

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici pripravila pre pacientov užitočnú sériu letákov. Pokiaľ vás čaká hospitalizácia v tejto nemocnici, nemusíte si lámať hlavu s tým, ako sa na ňu pripraviť, čo si vziať so sebou, či kde sa hlásiť? Vďaka spolupráci jednotlivých kliník a oddelení si môžu pacienti prečítať všetky potrebné informácie k ich pobytu v nemocnici priamo v letáku.

Úlohou týchto letákov je zlepšiť informovanosť a manažment pacienta pred operáciou. Prax totiž ukázala, že pacient si nedokáže vždy zapamätať všetky potrebné inštrukcie vzhľadom na stres, ktorý prežíva po oznámení nutnosti operácie. Veľa otázok mu príde na um až po príchode domov, kde už mu nemá kto poradiť. Výsledkom je zbytočné zaťaženie zdravotnej sestry telefonátmi alebo nepripravenosť pacienta pred zákrokom, na ktorý prichádza bez potrebných výsledkov či dokumentácie.

Letáčiky sú vyhotovené na mieru, teda obsahujú pokyny s ohľadom na špecifiká režimu jednotlivých oddelení či kliník Rooseveltovej nemocnice. Pacient ich dostane na špecializovanej ambulancii, kde mu je zákrok indikovaný. Letáky pre niektoré oddelenia nemocnice sú ešte v procese prípravy. Tie hotové si môžu pacienti prezrieť alebo stiahnuť aj zo stránky https://www.fnspfdr.sk/pacient/hospitalizacia/.



Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%