Na očkovanie sa môžu prihlásiť aj seniori nad 75 rokov

27.01.2021
article_566

Bratislava, 26. január 2021 Ministerstvo zdravotníctva sprístupnilo registračný formulár na vakcináciu proti ochoreniu COVID-19 pre ďalšiu vekovú skupinu. Na očkovanie sa už môžu prihlásiť aj ľudia vo veku nad 75 rokov. Môžu tak urobiť nielen cez registračný formulár, ale aj cez infolinku rezortu zdravotníctva. Na Slovensku sme už zaočkovali viac ako 100-tisíc ľudí, aktuálne je otvorených 37 vakcinačných centier. 

Možnosť zaočkovať sa proti COVID-19 má ďalšia veková kategória. V zmysle platnej vyhlášky je dôležitým faktorom vek a zdravotný stav ľudí, ktorí sa prioritne očkujú. „Každý týždeň zväčšujeme našu sieť a kapacity, zlepšujeme naše služby pre vás. Aj preto dnes otvárame očkovanie pre ďalšiu kategóriu ľudí, seniorov nad 75 rokov,“ uviedol minister zdravotníctva SR Marek Krajčí. Ako doplnil, prihlásiť sa môžu cez formulár korona.gov.sk alebo v prípade potreby využiť aj telefonickú službu call centra ministerstva. Otvorenie možnosti registrácie pre ďalšiu skupinu neznamená, že sa ľudia z predchádzajúcej fázy už nemôžu na očkovanie prihlásiť. Prihlasovať sa vždy môžu aj ľudia spĺňajúci kritéria predchádzajúcich fáz.

Na očkovanie môžete registrovať seba alebo vašich príbuzných aj na čísle 0800 174 174 (zo zahraničia +421 270 074 174). Okrem registrácie na očkovanie poskytuje infolinka ministerstva aj informácie k aktuálnym opatreniam. Upozorňujeme však, že komunikujú len už schválené pravidlá a opatrenia. Rovnako tak informuje o pravidlách vstupu na územie Slovenskej republiky, nie o predpisoch platných v iných štátoch. Zavolať na tieto čísla môžete aj pri zmene termínu očkovania, ale aj testovania, v rámci odberných miest v pôsobnosti rezortu. Ak je to možné odporúčame využiť na registráciu očkovania formulár https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-vaccination-form.php. Aby zostali kapacity linky voľné pre ľudí, ktorí nemajú inú možnosť.


Zdroj: https://www.mzsr.sk/Clanok?covid-19-26-01-2021-ock...
Foto: pixabay.com


Ako dlho čakáte na operáciu?

11%
5%
2%
2%
81%