D. Tomek: Naši politici s rúškami na tvári vojdú do učebníc epidemiológie

25.03.2020
article_506

Bez ohľadu na to, ktorý politik a z ktorej strany, od samého začiatku všetci nosia rúška. Počnúc prezidentkou republiky, obidvomi premiérmi, predsedami parlamentu, ministrami, poslancami (s istými výnimkami).

Tým udali tón v spoločnosti, rúška na tvári nosia moderátori, hovorcovia a hovorkyne, vojaci, policajti, ... Rúška nosia zdravotnícki pracovníci, ale aj predavačky a predavači, starí, mladí, rodičia aj deti.

Nosenie rúšok nie je len o bezpečnosti a ochrane pred kvapôčkovou nákazou. Nosenie rúšok je aj nepretržitý signál. Upozornenie. JE TO VAROVANIE. Varovanie pred neviditeľným, permanentným a všadeprítomným NEPRIATEĽOM.

Určite pozeráte stále správy, ktoré ukazujú situáciu aj inde vo svete. Premiéri, ministri, policajní a iní hovorcovia. BEZ RÚŠOK. Ako keby vysielali signál „veď až také zlé to zrejme nebude“.

Môžeme si myslieť o našich politikoch – tých doterajších, aj tých nových – čo chceme. V jednej kľúčovej veci ale doteraz nesklamali. V nosení rúšok – a vysielaní signálu „nepriateľ je všade, chráňte sa“.

Autor článku: PharmDr. Dominik Tomek, MPH, PhD, MSc, 1. viceprezident AOPP


Ako dlho čakáte na operáciu?

10%
5%
3%
2%
81%