Výstava "Odhalení" sa vracia späť do Umelky

09.09.2024
article_879

Putovná výstava "Odhalení", ktorá bola venovaná príbehom pacientov s rakovinou krvi, konkrétne s mnohopočetným myelómom, sa symbolicky vracia po roku na miesto svojho vzniku do Galérie Umelka v Bratislave. Tentoraz však v podobe výstavy umeleckých diel inšpirovaných skutočnými životnými príbehmi pacientov.

Príbehy troch pacientov Zuzany, Juraja a Milady inšpirovali piatich umelcov. Autori diel, medzi ktorých patria Miloš Hronec, Alica Kucharovič, Katarína Bábska Malíková, Yuka Konishi a Zuzanna Kuglasz, priniesli hlboké a emotívne zobrazenie životných skúšok pacientov s mnohopočetným myelómom. Podľa organizátorov výstavy, Slovenskej myelómovej spoločnosti, vystavené diela majú za cieľ odzrkadliť silu, jedinečnosť, pozitivitu a odhodlanie týchto ľudí.

Cieľom publikácie a tiež putovnej výstavy "Odhalení", ktorá bola slávnostne pokrstená v septembri 2023, je nielen šíriť osvetu o rakovine krvi, mnohopočetnom myelóme, ale aj vytvárať priestor pre umelecké spracovanie príbehov pacientov a poskytnúť im symbolickú podporu.

Výstava "Odhalení" potrvá do 12. 9. 2024. Príďte si pozrieť tieto výnimočné diela s hlbokým odkazom ľudskej sily a odhodlania od utorka do nedele v čase od 12:00 do 18:00 hod.


Viac na www.myelom.sk


Aká je vaša osobná skúsenosť s podaním podnetu na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS)?

15%
55%
18%
3%
8%