Pripomenuli sme si Svetový deň farmaceutov

26.09.2024
article_889

Celosvetový deň farmaceutov si pripomenuli aj naša prezidentka Mária Lévyová a viceprezident Dominik Tomek na pôde Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave, kde sa konalo slávnostné podujatie organizované Farmaceutickou fakultou a Slovenskou lekárnickou komorou. 

Prezident lekárnickej komory Ondrej Sukeľ vo svojej prezentácii predstavil účastníkom históriu farmácie na Slovensku. Dekan fakulty Ján Klimas priblížil účastníkom prierez vykonávania praxe farmaceutov a v rámci historických zmien vo vzdelávaní študentov farmácie. Prierezové zmeny sa uskutočnili vďaka Smerniciam EÚ o uznávaní kvalifikácií farmaceutov. Jednou z nich sa stala aj šesťmesačná prax a fakulte sa podarilo v krátkom čase zabezpečiť, aby už v akademickom roku 2004/2005 absolventi farmácie promovali s diplomom oprávňujúcim vykonávať povolanie farmaceut v rámci celej EÚ.

Na slávnostnom podujatí odovzdala Slovenská lekárnická komora aj ocenenie Artemide – uznanie za spoločenský prínos farmaceuta.

V závere bol premietnutý emotívny dokumentárny film o významnej osobnosti slovenskej farmácie o Jarmile Zemanovej Šimaljakovej.

Ďakujeme za pozvanie, ďakujeme farmaceutom za ich odbornú prácu, za pomoc a poradenstvo poskytované nám pacientom.


Aká je vaša osobná skúsenosť s podaním podnetu na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS)?

16%
52%
19%
3%
10%