Národná cena starostlivosti DOBRÉ SRDCE oslávila piate výročie!

18.09.2024
article_881

Asociácia poskytovateľov sociálnych služieb ocenila najlepších pracovníkov v sociálnych službách na výnimočnom galavečere v bratislavskej Starej tržnici. Autorka projektu, predsedníčka APSS v SR a predsedníčka poroty DOBRÉHO SRDCA Anna Ghannamová rozhodla spolu s porotou o víťazoch už piateho ročníka v šiestich kategóriách a o špeciálnej kategórii Výnimočný prínos. Na odovzdávaní ocenení nechýbali ani naša prezidentka Mária Lévyová a členka predsedníctva AOPP Darina Sedláková. 

„Z hľadiska obsahu bol tento ročník DOBRÉHO SRDCA najemotívnejší. Ja sama, ako jedna z členiek poroty, som nevedela, komu mám dať hlas, pretože by si to zaslúžili absolútne všetci. Kým neexistovalo ocenenie DOBRÉ SRDCE, tak laická verejnosť aj celá spoločnosť často ani nevedela, že existujú sociálne služby. My o nich hovoríme a ukazujeme, akí úžasní ľudia v nich pracujú. Za najnižšiu mzdu v nich pracujú a odovzdávajú kus svojho srdca a života,“ vyznala sa autorka projektu, predsedníčka APSS v SR a predsedníčka poroty DOBRÉHO SRDCA Anna Ghannamová.

Víťazom 5. ročníka DOBRÉHO SRDCA srdečne gratulujeme:

  • Kategória opatrovateľka – Andrea Dummanová, Dom Tretieho veku, Bratislava
  • Kategória sestra v sociálnych službách – Mária Gregušková – Dom Seniorov, Tatranská Štrba 
  • Sociálny pracovník – Mária Dostálová, Nemocnica Topoľčany
  • Iný odborný pracovník – Valéria Cubová, Arcidiecézna charita Košice, Komunitné stredisko Stropkov
  • Manažér v sociálnych službách – Mária Kubová, Centrum sociálnych služieb Mikádo
  • Poskytovateľ – Seniorville Jablonové
  • Výnimočný prínos pre sociálne služby – Zuzana Fabiánová, ZSS Slnečný dom, Humenné

"Sme nesmierne radi, že ocenenie za výnimočný prínos pre sociálne služby získala Zuzana Fabiánová, ktorá dlhodobo spolupracuje aj s AOPP v oblasti dlhodobej starostlivosti a ochrany práv pacientov. Je autorkou štandardov v poskytovaní dlhodobej ošetrovateľskej starostlivosti, skvelou manažérkou a líderkou, no v prvom rade sestrou s veľkým srdcom, ktorá bojuje za zmeny v oblasti poskytovania starostlivosti pre tých najkrehkejších a najzraniteľnejším pacientov," uviedla prezidentka AOPP.

„Je to pre mňa mimoriadna pocta a mimoriadny deň. Je to krásny okamih, pretože si uvedomujem, že sa oplatí snívať a bojovať za správne veci. Teším sa, pretože sme dnes osvietili ošetrovateľstvo a význam sestier v sociálnych službách. Potrebujeme veľkú pomoc zo strany štátu aj iných subjektov a verím, že tento večer tomu pomôže,“ prezradila Zuzana Fabiánová, víťazka v kategórii Výnimočný prínos pre sociálne služby.

Záznam z galavečera odvysiela STVR 6.10.2024 na Dvojke. Všetky informácie nájdete na https://www.dobre-srdce.sk/


Aká je vaša osobná skúsenosť s podaním podnetu na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS)?

16%
52%
19%
3%
10%