O TOP 10 projektoch Zdravie s ľudskou tvárou je rozhodnuté

26.09.2024
article_887

"Viac než len liečba!" Tak znie hlavná myšlienka projektu Zdravie s ľudskou tvárou, ktorej pilotný ročník vyhlásila v tomto roku spoločnosť TEVA Pharmaceuticals Slovakia s.r.o. Jeho cieľom je vyzdvihnúť a symbolicky i finančne oceniť iniciatívy, ktoré svojim inovatívnym a ľudským prístupom prinášajú pacientom pridanú hodnotu. Prvý ročník udeľovania cien na Slovensku bol inšpirovaný viacerými úspešnými ročníkmi v zahraničí. Pre Asociáciu na ochranu práv pacientov je cťou byť partnerom tohto projektu.

Prezidentka AOPP PhDr. Mária Lévyová, členka poroty, sa stretla v Prahe s generálnym riaditeľom spoločnosti TEVA Pharmaceuticals pre Slovensko a Českú republiku pánom Michaelom Schrewerom a s ďalšími členmi poroty. "Mali sme veľmi ťažkú a náročnú úlohu vybrať v rámci hlasovania desať top projektov. Každý z projektov bol zaujímavý, ľudský a jeho realizácia je prínosná pre pacientov. Štatút v rámci súťaže však nepustí a porota hlasovala a rozhodla," uviedla prezidentka AOPP.

O TOP 10 projektoch je už teda rozhodnuté. Teraz bude nasledovať hlasovanie zamestnancov spoločnosti TEVA o tom, ktorí traja sa stanú z vybraných 10 projektov absolútnymi víťazmi. Hlasovanie prebehne v októbri a víťazov projektu Zdravie s ľudskou tvárou predstaví spoločnosť TEVA už v novembri.

Držíme autorom projektov palce. Vďaka a uznanie patria, samozrejme, autorom všetkých projektov, ktorí sa do súťaže zapojili.


Aká je vaša osobná skúsenosť s podaním podnetu na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS)?

16%
52%
19%
3%
10%