Asociácia na ochranu práv pacientov udelí po siedmykrát prestížne pacientske ocenenia lekárom a sestrám. Zapojte sa do hlasovania!

20.09.2024
article_884

Po roku je to opäť tu! Asociácia na ochranu práv pacientov (AOPP) udelí už po siedmykrát 20 zdravotníkom prestížne pacientske ocenenie Môj lekár a Moja sestra. Aj vy môžete byť toho súčasťou a rozhodnúť do 5. novembra, ktorý z týchto skvelých lekárov a sestier získa navyše aj špeciálnu cenu verejnosti.

Aj napriek opakovaným sľubom sa, žiaľ, situácia v slovenskom zdravotníctve nezlepšuje. Práve naopak, mnohí pacienti pociťujú zhoršenie dostupnosti zdravotnej starostlivosti či už kvôli nedostatku lekárov alebo pre nikým neregulované poplatky, ktoré si musia hradiť pri návštevách ambulancií a nemajú na ne. „Práca zdravotníka nebola nikdy jednoduchá, no v týchto neistých časoch naberá na význame čoraz viac,“ hovorí Mária Lévyová, prezidentka AOPP.

V novembri preto už po siedmykrát udelia pacienti 10 lekárom a 10 sestrám výnimočné ocenenie ako poďakovanie za ich prínos, odbornosť, ale aj ľudskosť pri vykonávaní ich práce. Ocenenia Môj lekár a Moja sestra si z rúk prezidentky strešnej pacientskej organizácie AOPP a ministerky zdravotníctva prevezmú na slávnostnom galavečere 8. ročníka celoslovenskej pacientskej konferencie AOPP, ktorá sa bude konať 14. a 15. novembra. Už tradične získa jeden z týchto lekárov a jedna sestra aj špeciálnu cenu verejnosti, o ktorej môžete rozhodnúť aj vy.

Asociácia na ochranu práv pacientov spustila v týchto dňoch hlasovanie na svojej webovej stránke www.aopp.sk/ocenenie-moj-lekar-moja-sestra-2024. Vybrať si môžete spomedzi ocenených lekárov a sestier jedného z každej kategórie a udeliť mu svoj hlas. Hlasovanie bude ukončené 5. novembra 2024.

Všetci ocenení lekári a sestry boli nominovaní pacientmi a širokou verejnosťou a sú výberom poroty menovanej predsedníctvom AOPP. Predsedom poroty sa v tomto roku stal MUDr. Marián Šóth, prezident Asociácie súkromných lekárov SR. Za ďalších členov boli menovaní Mgr. Mária Tomová, predsedníčka Úsmev s čiarkou o.z., Mgr. Iveta Mandžárová, generálna riaditeľka časopisu Bedeker zdravia, Jarmila Fajnorová, prezidentka Slovenského zväzu sclerosis multiplex a Mgr. Ľubica Kaiserová, predsedníčka OZ Malíček.

Pacientska konferencia sa bude konať pod záštitou ministerky zdravotníctva Slovenskej republiky Zuzany Dolinkovej, rektora Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave prof. MUDr. Petra Šimka, CSc a dekana Lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave prof. MUDr. Juraja Payera, PhD., MPH, FRCP, FEFIM.


Aká je vaša osobná skúsenosť s podaním podnetu na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS)?

16%
52%
19%
3%
10%