Senior linka pre seniorov z Bratislavy

23.03.2020
article_505

Odhaduje sa, že v roku 2020 bude v našom hlavnom meste približne 82 000 ľudí starších ako 65 rokov. Najviac seniorov pritom žije v mestských častiach Petržalka (14 000), Staré mesto (11 762) a Ružinov (1 700). Sú to práve starší ľudia, ktorí by sa mali vo väčšej miere chrániť pred možnou nákazou koronavírusu, nakoľko sú z hľadiska komplikácií rizikovejší. 

Bratislavský samosprávny kraj a jednotlivé mestské časti prichádzajú s viacerými opatreniami v súvislosti s pandémiou. Vo svojich aktivitách sa sústreďujú na seniorov umiestnených v zariadeniach pre seniorov, na tých, ktorým mestská časť poskytuje nejaký druh služby, na osamelo žijúcich, ako aj na aktívnejších starších Bratislavčanov a Bratislavčanky. 

Ako môžete pomôcť seniorom vo svojom okolí vy?

Magistrát hlavného mesta SR zriadil pre osamelých seniorov a seniorky bezplatnú linku, na ktorú sa môžu obrátiť každý pracovný deň v čase od 8:00 do 17:00 hod. Na čísle 0800 242 000 získajú pomoc v prípade, že potrebujú lieky či potraviny a nemajú na blízku nikoho, kto by im s ich nákupom vedel pomôcť. Naviac nechcú ohroziť svoje zdravie a radšej by tak zostali v bezpečí domova.

Ak chcete pomôcť starším ľuďom, môžete vytlačiť plagát Senior linka a rozdistribuovať ho vo svojom okolí, napríklad aj jeho vhodením do poštových schránok vo vašom bytovom dome.


Viac informácií nájdete na stránke https://bratislava.sk/sk/informacie-a-odporucania-k-novemu-koronavirusu-a-ochoreniu-covid-19
Foto: pixabay.com


Ako dlho čakáte na operáciu?

11%
5%
2%
2%
81%